20/04/2017pukafabrikaIKMT shpërthim i kontrolluar në Pukë

Inspektorati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit do të kryejë sot në Pukë shpërthimin e kontrolluartë një objekti gjashtë katësh. Ndërtesa e dalë jashtë përdorimit ka qenë fabrika e miellit të këtij qyteti, tashmë e braktisur prej kohësh. Për këtë operacion në trupin e objektit janë hapur 200 vrima dhe do të përdoret 18 kilogramë lëndë shpërthyese. IKMT ndodhet në Pukë prej disa ditësh duke kryer operacione të ndryshme në kuadër të projektit "Rikualifikimi urban i qytetit të Pukës". IKMT ka prishur deri tani 17 objekte të madhësive të ndryshme. Shpërthimi i objektit gjashtë katësh do të kryhet në orën 15.00.